Про нові сервіси інформують підприємців тернопільські податківці

Функціонал електронного сервісу «Електронний кабінет платника» - cabinet.sfs.gov.ua – розширили із 1 липня цього року для платників єдиного внеску.

Так, їм надають можливість підготувати, заповнити і надіслати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новими формами.

Користуючись режимом приватної частини «Введення звітності», платники тепер мають змогу створити та надіслати до контролюючих органів в електронному вигляді:

- податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця і податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи;

- податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (податковий розрахунок за формою №1-ДФ);

- звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

- повідомлення про прийняття працівника на роботу.

За результатами обробки звітності, квитанції 1 і 2 розміщують у режимі «Вхідні/вихідні документи» особистого кабінету, пояснили фахівці.

Фото автора

Довідка. Вхід до особистого кабінету можна здійснити за наявності електронного цифрового підпису. Його можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, а також безкоштовно в АЦСК Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (http://acskidd.gov.ua/).

ТернопільщинаЕлектронний кабінет платникасервісДержавна фіскальна служба