Протягом вихідних на водоймах Тернопільщини загинули троє людей

Цьогоріч статистика загибелі людей на водоймах зросла ледь не вдвічі, кажуть рятувальники

Три випадки загибелі людей зафіксували на Тернопільщині протягом вихідних 6-7 липня. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС області.

Нагадаємо, 6 липня о 6:10 до оперативно-диспетчерської служби надійшла інформація про те, що у селі Івачів Горішній Білецької громади в місцевому ставі виявлено тіло без ознак життя. Для вилучення тіла залучали рятувальників.

7 липня о 13:20 у ставку біля села Джурин Білобожницької громади виявлено тіло місцевого 63-річного жителя. Тіло вилучено на берег місцевим населенням спільно з працівниками поліції. Ймовірна причина загибелі – утоплення.

У цей же день о 20:20 у ставку біля села Старий Тараж Почаївської громади виявили тіло 22-річної жительки села Борщівка. Тіло вилучено місцевим населенням. Ймовірна причина загибелі – утоплення.

Як ідеться в повідомленні, цьогоріч статистика загибелі людей на водоймах зросла ледь не вдвічі. З початку 2024 року загинуло 24 людини, з них – 4 дитини.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки, зокрема, купання в невідповідних місцях та у нетверезому стані. Варто пам’ятати, що купання у невстановлених місцях несе небезпеку для відпочиваючого, – кажуть рятувальники.

Фото з відкритих джерел

смертьДСНСводойма