Письменник з Тернопільщини отримав звання «Сеньйор»

Підбито підсумки Всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози на кращу книжку року “Крилатий Лев”.

Організаційна управа Всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози на кращу книжку року “Крилатий Лев” вже вдруге у Львівському палаці мистецтв провела церемонію нагородження переможців, повідомляють на сайті lvivpost.net.

Цього року “свіжих” книг було аж дві — це романи “Параноя.уа” від володарки першої премії Єви Лотоцької зі Львова та повість “…і в раю вони поцілувались” франківчанки Оксани Дрогомирецької, якій журі присудило третю премію. Обидві книги побачили світ у львівських видавництвах — “Астролябія” та “Сполом”.  Юлія Чернієнко з Херсона, якій присудили другу премію та спеціальну відзнаку часопису «Дзвін»  за повість «Вирок Міри», за вагомої причини не змогла приїхати на нагородження, але хтозна — можливо, і її рукопис в новому році стане книгою.

Окрім трійці головних переможців журі конкурсу вирішили відзначити й інших учасників, які привернули увагу своїми рукописами. Зокрема, Юрій Коцегуб з Полтавщини отримав спеціальну відзнаку за повість «Нехай лихо спить». Спеціальну відзнаку під назвою «Сеньйор» як найкращий у конкурсі серед знаних письменників отримав Василь Фольварочний, родом з Тернопільщини за кінороман «Українська Голгофа», а спеціальну відзнаку «За новаторський пошук у жанрі міського фентезі» вручили львів’янці Наталії Матолінець за роман «Варта у Грі», який вже готується до друку в одному з харківських видавництв.

Що ж до конкурсу, то він  росте й набирає популярності. За словами організаторів, цьогоріч до участі надійшло втричі більше рукописів, ніж у два роки тому, тому на третій конкурс можна очікувати ще більшого зростання. Адже видання книги переможця — це вагома причина для молодого автора спробувати свої сили і вчасно заявити про себе на літературному видноколі.

ТернопільщиналітератураВасиль  Фольварочний«Сеньйор»«Крилатий лев»