Реставрація чи реконструкція: як вибрати правильний підхід для старого будинку

На правах реклами

Нерухомість має сумну властивість – фізичне і моральне старіння, втрату міцності і функціональності. Власник вирішує, що робити з об’єктом, коли вже нема можливості або бажання жити в приміщенні з поганим станом.

Є три шляхи:

Різниця між способами в рівні втручання в конструкцію будівлі. Якщо це перефарбовування з відновленням цілісності оздоблювальних шарів і декору, то цей процес вважається реставрацією. Цей захід не потребує великих коштів і професійної роботи, якщо власник здатний самотужки впоратися з завданням.

Історично і художньо цінна архітектура, зокрема приватні будинки, які мають статус пам’ятки підлягають професійній обробці, щоб максимально зберегти чи відновити вигляд споруди. Краще спочатку ознайомитися з професійною інформацією, зокрема про проекти енергозберігаючих будинків, що є на сайті будівельної компанії Bauen Haus.

Процес реконструювання

На відміну від реставрації реконструкцію не варто виконувати власними силами, якщо нема професійного досвіду чи освіти. Процес реконструювання передбачає складні і відповідальні будівельні дії:

Під час реконструкції бажано подбати про енергетичну ефективність оновленої споруди. Варто здійснити утеплення стін. А у разі добудови приміщень і поверхів можна застосувати «теплі» матеріали.

Найбільший ефект в справі збереження тепла дає застосування в будівництві СІП-панелей. Приміщення з такими стінами і перекриттями має підвищену здатність до утримання теплого повітря, нагрівання відбувається швидше і з меншою витратою енергоносіїв, а на будинки з СІП панелей ціна може бути нижчою за традиційні конструкції.

Виробнича будівельна компанія має можливість допомогти власникам застарілих будинків з модернізацією. З допомогою професіоналів легше приймати рішення щодо реставрації чи ремонту будинку.

будинокстарий будинок