«Сезон розпочався значно швидше»: скільки цукру вже виготовили на Тернопільщині

На сьогодні в області працюють чотири цукрові заводи

На Тернопільщині у цьому сезоні заводи виготовили понад 109 тисяч тонн цукру. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів, пише Укрінформ.

У Тернопільській області цукрові заводи переробили понад 782 тисячі тонн цукрових буряків та виготовили понад 109 тисяч тонн цукру. У минулому році у цей час цукрові заводи виготовили практично 75 649 тонн цукру. Це можна пояснити тим, що цукровий сезон розпочався значно швидше, а також кращою якістю сировини, - розповів Стахів.

На сьогодні в області працюють чотири цукрові заводи – у Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі. Понад 2 мільйони тонн цукрових буряків законтрактовано. За словами Стахіва, це означає, що в області виготовлять близько 240 тисяч тонн цукру.

Нагадаємо, станом на 4 жовтня на Тернопільщині виготовили майже 72 тисячі тонн цукру.

Фото з відкритих джерел

агроцукорсезон