«Щасливу Україну» куштували тернополяни на «Галицькій дефіляді»

За звання кращого пекаря змагались тернополяни на «Галицькій дефіляді» 19 червня. Журі оцінювало смак і оформлення печива. Переможниця Надія Крушельницька спекла «Щасливу Україну».   [embed]https://www.youtube.com/watch?v=yXrbHB1kgq4[/embed] - Люблю корисну їжу, - каже Надія. – Це печиво із масла та білої муки, з журавлиною, грецькими горіхами. Готується воно недовго, печеться лише 10 хвилин. Оформлювала печиво по-святковому – у вигляді прапора України. Рецепт склала самостійно шляхом експерименту. Тиждень підбирала інгредієнти і дегустувала смак.

3e22b71f-fb7a-49c6-915d-023065f82286
Надія знімає свої рецепти на відео та викладає в Інтернет. Змалечку привчає допомагати готувати свою донечку. - Печиво теж може бути корисне. Наприклад, вівсяна випічка із сухофруктами зовсім не зашкодить фігурі, - додає Надія. Дегустували печиво разом із журі також і тернополяни. Один із наймолодших гостей свята шестирічний Ярослав Федорук каже, що найсмачнішою була випічка з яблук. - Перекажу мамі, щоб спекла таке печиво, - говорить Ярослав. – Я тут куштував його з різними фруктами. Також серед господинь-учасників був один пекар – тернополянин Артем Антонів, який поділився власним рецептом випічки. Долучити тернополян і жителів області до свята – це головний задум організаторів цьогорічної дефіляди.   [embed]https://www.youtube.com/watch?v=p5leBtTcXhY&feature=youtu.be[/embed] - Тернополяни цього року печуть, накривають столи і демонструють майстер-класи, - розповідає організатор Ігор Мамус. – Премія кращого пекаря має ім’я Дарії Цвик. Це наша покійна землячка із Гримайлова, яка збирала рецепти бабусі та оригінально оформлювала страви. Кльош із солодким, горнятка із першими стравами, свічка з шишками – це її ідеї подачі їжі.

89ae7497-71a1-438a-9113-7c1ca0eec001

6e16cfd6-3a90-4715-ba7a-656f5024b459

43e8b208-66c9-4ad2-9225-6df7769ef9fb

2499698f-32a5-4edb-a13c-456cab4dbb11

7170599d-5053-43bd-aa6b-6a755fb6faa0

73656629-ff72-4831-9280-d465a649fb9e

e97d0590-1e82-4885-a6b6-91ff456fd55a
Переможці отримали диплом імені Дарії Цвик та грошові нагороди. Сьогодні гостей фестивалю чекає ще один їстівний конкурс – ліплення вареників на швидкість. У ньому братимуть участь сімейні пари, додають організатори.   Оксана БУЧКО Фото, відео автора