Шукають кошти для побудови житла учасникам АТО

У власності учасників АТО на сьогодні перебуває 639 ділянок площею більше 100 гектарів. Ще 2003 бійцям вже надали дозволи на розробку проектів землеустрою. Військовослужбовці отримають землі загальною площею 545.8 гектарів. 

Про це повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час обласного форуму учасників АТО 9 лютого.

- Із початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками до землевпорядної служби та органів місцевого самоврядування Тернопільщини із заявами про отримання землі звернулись 2 417 військових. Ми особисто контактуємо із сільськими головами у районах. У разі непорозумінь закликаємо військовослужбовців повідомляти про проблемні питання.

Також в облраді працюють над розробкою програм для виділення коштів для побудови житла учасникам АТО.

- Зазвичай військовослужбовці не мають можливості побудувати житло на отриманій ділянці, - додав заступник голови облради Любомир Крупа. – Ми працюємо над ініціативами підтримки  бійців у цьому питанні. Також продовжуємо контроль процесу виділення ділянок. Ситуації, коли бійцям надавали смітники, а не землю, не повинні повторюватись.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора