Сильні дощі та грозі — на Тернопільщині прогнозують кардинальну зміну погоди

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення руху транспорту на дорогах через погіршення видимості в опадах на автошляхах та погіршення умов життєзабезпечення населення

У зв’язку з впливом циклонічної депресії з Балкан та проходження її активних атмосферних фронтів, 14 вересня на території Тернопільської області та м. Тернополя очікуються несприятливі погодні умови. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного центру з гідрометеорології.

Вночі помірні дощі. Вдень значні дощі, місцями сильні дощі. Грози. Вдень пориви східного вітру 15-20 м/с. (Помірні дощі – 4-14 мм; значні дощі 15-49 мм, в селенебезпечних районах 15-29 мм; сильні дощі 50-79 мм, в селенебезпечних районах 30-49 мм), - йдеться у  повідомленні. 

Погодні умови відповідатимуть І (жовтому) рівню небезпечності, місцями ІІ (помаранчевому) рівню небезпечності.

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення руху транспорту на дорогах через погіршення видимості в опадах на автошляхах та погіршення умов життєзабезпечення населення.

Фото з відкритих джерел

 

грозадощпрогноз