Смаколики передали для солдатів на передову тернопільські діти і волонтери
Пенсіонерка Ольга Журак, як і багато інших жителів міста, допомагала речами й продуктами учасникам Майдану. Згодом не облишила волонтерство і вже не перший рік підтримує хлопців, які служать у зоні АТО.
62-річна жінка об’єднала довкола себе подруг, рідних, знайомих, сусідів. Разом вони готують смачні домашні страви, які завжди чекають на передовій. А ще – шиють матраци й ковдри, плетуть для бійців шкарпетки, повідомляє «Наш день».
Недавно волонтери вкотре завантажили цілий бус і відправили його до солдатів, які служать у Херсонській і Миколаївській областях. Лише цього року авто зі смаколиками вже шість разів відправлялося з Тернополя у зону АТО.
– Асортимент у нас незмінний, – розповідає пані Ольга. – Самі хлопці замовляють консерви. Готуємо для них м’ясні, з квасолею, гречкою. Передаємо овочеві закрутки, ліпимо вареники, печемо гречаники. Такі страви, які зазвичай готують вдома.
Нещодавно для бійців АТО господині передали кілька тисяч вареників. А діти з Тернопільської обласної школи мистецтв разом із вчителями прикрасили домашні пряники для військових – у вигляді голубів і квітів.
– Хлопців годують, але вони не мають тих страв, що вдома, – розповідає тернополянин Дмитро Кидалюк, який доставляє допомогу бійцям.
64-річний чоловік і сам служив у добровольчому батальйоні ОУН. Смаколикам з дому, каже він, на передовій завжди радіють і чекають.
Волонтери вдячні всім, хто допомагає – з приготуванням їжі, продуктами та пальним для автомобіля.
Фірма «Агропродсервіс» з Настасова передала м’ясо на консерви для солдатів, тернопільська «Арс-кераміка» – засоби гігієни та побутову хімію. Піцерія «Сицилія» допомогла з продуктами на вареники й надала приміщення для господинь. Муку привезли із млина, що в селі Миролюбівка. Хлібом завантажили бус на «Хлібзаводі №2», що у Тернополі. Вчителька української мови тернопільської 14-ї школи О. Кринична передала ліків на 1,5 тисячі гривень. Шкарпетки дружно в’язали бабусі з сіл Кальне та Розгадів, а також жінка з місцевого ринку, що скромно назвалась бабусею Лідою.
Тим часом волонтери заготовляють продукти для ще однієї смачної передачі. Наступну поїздку планують у східні області України.