Стартував марафон "Я - українець, я - патріот"

В обласній дитячій бібліотеці Тернополя розпочався дитячо-юнацький марафон "Я - українець, я - патріот", присвячений новітнім героям України до Дня Незалежності. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих на Майдані та в зоні АТО.

Марафон розпочався з майстер-класу "Квітка миру і надії". Учасники заходу - юні читачі бібліотеки, яким заздалегідь запропонували взяти у ньому участь. Такі майстер-класи проходитимуть впродовж місяця у бібліотеках міста (бібліотека №5 – 28 липня та 4 серпня на вул. Стуса, 4; обласна для молоді - 5 та 12 серпня, вул. Нечая, 27; бібліотека для дітей №3 - 6 серпня, бульвар Галицького, 16; бібліотека №4 для дітей - 13 серпня, вул. Лепкого, 6; центральна дитяча бібліотека - 18 серпня, вул. Миру, 4-а). 

Школярки Юля Плечунь і Софійка Микиташ приїхали із Струсова Теребовлянського району.

Всі майстер-класи розпочинатимуть роботу о 15-ій годині, заняття безкоштовні. "Квітку миру і надії" виготовлятимуть із жовто-блакитних кольорів національної символіки в техніці орігамі.

На думку організаторів марафону (Тернопільська міська рада, управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту, Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення), цей захід сприятиме формуванню у підростаючого покоління почуття патріотизму, національної самоповаги, жертовності, вихованню любові до рідної землі, її героїв-захисників, поваги до державних символів.

Готові вироби  представлять на благодійному ярмарку 24 серпня у День Незалежності України, який діятиме на території Театрального майдану. Передуватиме йому флешмоб учасників марафону під назвою "Героям слава". Виручені кошти передадуть Логістичному центру допомоги бійцям АТО. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.