Степан Барна відкрив у Бережанах очисні споруди

5 січня у Бережанському районі з робочим візитом побували голова Тернопільської ОДА Степан Барна і народний депутат Тарас Юрик. Вони взяли участь в урочистому відкритті міських очисних споруд з влаштуванням установки біологічної очистки на 100 м куб. побутових стічних вод, оцінили капремонт колектора на вулиці Корольова.

Побудовані у 70-х роках минулого століття очисні споруди мали бути введені в експлуатацію у 1990 р. Вони так і не запрацювали, тому було розпочато будівництво очисних споруд на вул. Корольова. Завершення будівництва очисних споруд стало можливим у 2015 році. У рамках реалізації інвестиційних проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію очисних споруд виділено 629,7 тис. грн. та 70,05 тис. грн. за рахунок співфінансування з місцевого бюджету. Різницю коштів у сумі 317,886 тис. грн. дофінансовано з місцевого бюджету Бережанської міської ради.

Реалізація даного проекту дає можливість забезпечити очищення стічних вод в обсягах до 100 м3 на добу, тим самим змінімізувати екологічні проблеми для

навколишнього середовища.

Голова ОДА оцінив подію як інвестицію в навколишнє природнє середовище, подякував усім причетним до реконструкції.

В урочистому відкритті взяли участь начальник управління капітального будівництва ОДА Віктор Кузяк, голова РДА Володимир Петровський, голова районної ради Василь Білик, міський голова Володимир Музичка.

Тернопільська ОДА