Тернопільська письменниця стала членкинею Українського ПЕН

У своєму творчому доробку Ганна Осадко проілюструвала понад 70 художніх книг, написала та видала шість збірок поезії та малої прози, а також 15 дитячих книг

Тернопільська письменниця, мисткиня та перекладачка Ганна Осадко – нова членкиня Українського ПЕН. Про це повідомили та сторінці PEN Ukraine.

У своєму творчому доробку Ганна проілюструвала понад 70 художніх книг, написала та видала шість збірок поезії та малої прози, а також 15 дитячих книг.

Ось що про Ганну Осадко та її творчість каже поетка та перекладачка Юлія Мусаковська:

Я спостерігала, як змінюється її поезія – від стрункої силаботоніки до вільного вірша, зберігаючи при цьому характерний авторський стиль та індивідуальність. Як мисткиня Ганна працює в різноманітних техніках – живопис, графіка, колаж, ілюстрації з пластиліну та скла, валяння із вовни. Ганна Осадко є прикладом тихого невтомного служіння українській культурі своєю літературною та мистецькою працею і творчими пошуками.

Довідково

ПЕН – культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників. Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу був створений 1989 року і є одним із 146 національних центрів Міжнародного ПЕН. Діяльність ПЕН в Україні спрямована на захист свободи слова та прав авторів; популяризацію української літератури та культури; відстоювання цінностей і стандартів незалежної журналістики та налагодження міжнародного культурного співробітництва. Український ПЕН є засновником або співзасновником Премії імені Василя Стуса, Премії імені Юрія Шевельова, Премії імені Георгія Ґонґадзе та Drahomán Prize.

Фото Ганни Осадко

Ганна ОсадкоПенчленкиня