Тернопільські екс-регіонали продовжують обслуговувати владу

Як уже неодноразово зазначав «Терен», на сесії Тернопільської обласної ради до порядку денного таки внесли питання про призначення головного редактора газети «Свобода».

Враховуючи, що газета перебуває на стадії роздержавлення, а також те, що органи місцевого самоврядування позбавлені права призначати керівників друкованих комунальних ЗМІ, рішення (якщо воно буде прийняте) буде повністю незаконним.

Зрозуміло, що більшість порядних депутатів, навіть з пропрезидентської партії, відмовилися вносити цю пропозицію. Тому її озвучив екс-регіонал (на минулих виборах обирався до Чортківської міської ради від «Партії регіонів») Любомир Білик. Але навіть він не надто наполягав на кадровому рішенні, а намагався це подати як заслуховування ситуації з редакцією газети «Свобода».

Нагадаємо, що в оточенні голови Тернопільської ОДА порошенківця С. Барни екс-регіонали продовжують впливати на процеси. Як відомо, колишнього підлеглого екс-голови ОДА регіонала В. Хоптяна Івана Бабійчука Степан Барна «подарував» своєму протеже та повністю підконтрольному голові обласної ради В. Овчаруку, якого окремі ЗМІ теж пов'язують з «Партією регіонів».

Фото - з «Вікіпедії», автор - Микола Василечко.

Степан БарнаЛюбомир Біликекс-регіонал