Тернопільські депутати потурбувалися про школу, землю і лікарню (фото)

Понад годину сьогодні, 12 травня, депутати Тернопільської обласної ради присвятили своїм заявам і зверненням.

Нагадаємо, ІІІ сесія обласної ради мала розпочатися о 10.00. Втім, засідання стартувало аж об 11-й годині. Тоді зареєструвалися у системі рада 58 депутатів. Вони обговорили порядок денний і, внісши пропозиції, проголосувала за нього. Керівники фракцій мали нагоду висловитися із наболілих питань. Зокрема, йшлося про відзначення Дня Героїв в області, дотримання регламенту, процесу прийняття рішень, населені пункти, які постраждали від стихійного лиха, а також проблеми територіальних громад і нові кадрові призначення (про те, що відбувалося на сесії, «Терен» писав ТУТ і ТУТприм.)

Потрібні гроші на ремонт школи на Збаражчині

Депутат облради Богдан Яциковський розповів колегам, якої шкоди наробила стихія приміщенню школи ім. Назарія Войтовича у селі Травневому на Збаражчині.

Депутати підтримали запит свого колеги, адже у школі імені Назарія Войтовича пошкоджені майже 33% загальної площі покрівлі в правому і лівому крилі, а також 8 вікон, загальною площею 32 кв. м. Врешті сесія виділила кошти на ремонт пошкоджених покрівлі і приміщень школи та садочку.

Депутат вимагає контролю за виділенням землі

Натомість керівник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Михайло Пінь виголосив депутатський запит із вимогою впорядкувати процес виділення землі на території краю. Він розповів про ситуацію у Зборівському районі, де за інформацією депутата, роздали сотні гектарів землі людям, які жодного стосунку до району не мають.

Аби був належний контроль за процесом виділення землі, Михайло Пінь запропонував голові Тернопільської обласної ради зобов’язати Головне управління Держгеокадастру в області щотижня інформувати облраду про надання дозволів на складання документації із землеустрою, надання в користування земельних ділянок, включаючи передачу її у приватну власність. Депутат також нагадав про необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед учасників АТО і сімей загиблих про можливе безоплатне отримання ними земельних ділянок. Колеги підтримали запит «батьківщинівця» і звернулася до Головного управління Держгеокадастру в області із вимогою про виконання вимог, вказаних у документі, озвученому Михайло Пінем.

«Грошей немає навіть на плівку для рентгену»

Інший депутат від «Батьківщини» - Надія Заріцька виступила на захист прав працівників Золопотіцької районної лікарні. Адже через відсутність фінансування, працівники цього закладу можуть залишитися без зарплат.

У лікарні борги ростуть щомісяця, тож вона не може повноцінно функціонувати, а допомога людям потрібна, стверджує депутат. Відтак Надія Заріцька звернулася до обласної ради із проханням виділити кошти для забезпечення потреб комунальної лікарні.

Окрім того, сьогодні, 12 травня, з трибуни прозвучали звернення від свободівця Богдана Бутковського, керівника фракції «Громадянської позиції» Лариси Римар та інших.

Віра ОЛЕСАНДРОВИЧ

Фото автора