Тернопільський дієтолог: «Кабачки та огірки корисні, якщо без нітратів»
Дієтичними і корисними для обміну речовин є кабачки та огірки. Ці ранні овочі радить вживати людям різного віку дієтолог Наталія Суслова. Єдина загроза – це перевищення допустимої норми нітратів.
- Сьогодні неможливо повністю уникнути шкідливих речовин у вмісті овочів чи фруктів,- каже Наталія Суслова. – Я більше довіряю магазинним продуктам. Перевірити покупцеві вміст нітратів займе багато часу. Тому доводиться довіряти власникам та перевірці санепідемстанції.
ad9a56a9-1415-4124-92a9-656a22cf6d11
Щоб зменшити ризик отруєння овочами, перед вживанням їх потрібно вимочувати у воді, а також обов’язково знімати шкірку. А деякі - їсти в обмеженій кількості, - продовжує дієтолог.
- Помідори та баклажани містять отрути, - додає Наталія Суслова. – Потрібно уважно слідкувати, щоб ці овочі були дозрілі. Слід також обмежити їх вживання для дітей. А от кабачки та огірки покращують шлунково-кишковий тракт. Вони підходять для першого прикорму малюка, не викликають алергії. Загалом, овочі багаті на необхідні для організму мікроелементи та клітковину.
Оксана БУЧКО
Фото автора