Тернополянин віддав шахраям майже пів мільйона гривень

не вводьте реквізити платіжних карток та облікові дані онлайн-банкінгу не незнайомих та підозрілих сайтах

Тернополянин сподівався отримати фінансову допомогу від благодійного фонду, а натомість втратив усі заощадження. Працівники поліції вкотре застерігають громадян: не переходьте за сумнівними посиланнями та у жодному разі не вводьте дані банківських карток. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За словами 69-річного потерпілого, в одній із соціальних мереж побачив оголошення про надання виплат від благодійного фонду «Допомога UA». Аби її отримати необхідно було перейти на сайт та зазначити реквізити банківської картки, що чоловік і зробив. Опісля, з усіх рахунків невідомі зняли гроші, а це – понад 460 000 гривень. Насправді посилання шахраї надсилають фішингове і після того, як люди подають заявку, зловмисники викрадають заощадження. 

Слідчі Тернопільського районного управління поліції за фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження відповідно до ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину. 

Правоохоронці нагадують про основні правила безпеки, щоб уникнути шахрайської пастки:

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Фото з відкритих джерел та Національної поліції

шахрайство