Тернополянина підозрюють в організації переправлення військовозобов’язаних через кордон

Чоловіка затримали після отримання авансу у розмірі 4 000 доларів

За процесуального керівництва Кременецької окружної прокуратури слідчими поліції повідомлено про підозру жителю Тернополя у допомозі нелегально покинути країну військовозобов’язаним. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

За даними слідства, тернополянин, за попередньою змовою групою людей повторно організував незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Правоохоронці кажуть, за надані послуги підозрюваний вимагав 9 000 доларів США.

«Тур до Придністров’я за 9 тисяч доларів і, як бонус, – оформлення статусу біженця» - таку послугу для ухилянтів пропонував 29-річний житель Тернополя. Досвід у схожому незаконному «бізнесі» він вже мав: підробляв довідки та інші документи бажаючим уникнути військової служби. Наразі в суді розглядається кримінальне провадження за вчинення ним цього злочину в складі організованої групи. Тепер фігурант, очевидно, вирішив відокремитися і працювати, як то кажуть, лише на себе. Він розробив новий маршрут для ухилянтів у Придністров’я в обхід офіційного пункту пропуску, – каже начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.

Чоловіка затримали одразу після отримання авансу у розмірі 4 000 доларів.

До суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відповідно до 3 частини 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Чоловіка затримали після отримання авансу у розмірі 4 000 доларів

Фото  поліції та Тернопільської обласної прокуратури

кордонпереправленнявійськвозбов'язаний