Тернополянка стала відомою завдяки Рею Бредбері (фото,відео)

Письменниця і перекладачка родом із Тернополя стала популярна на усю Україну завдяки творам Рея Бредбері. Як саме їй вдалось цього досягти дівчина розповіла тернополянам під час творчої зустрічі.

IMG_7693

Марта Томахів – письменниця і перекладач творів Рея Бредбері родом із Тернополя. Дівчина закінчила Національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка. Вийшла із рядів літстудійців «87». Наприкінці свого навчання навіть видала власну поетичну збірку із оригінальної назвою «Астерикс».

IMG_7699

По закінченні університету Марта отримала диплом перекладача та почала шукати роботу.

Серед багатьох підприємств, куди зверталась дівчина було і видавництво «Богдан». Проте тоді, їм працівники не були потрібні. Вони зателефонували до дівчини лише через рік.

IMG_7707

Марті дали термін у три місяці і  оповідання, які потрібно було перекласти. Серед них: «Ніч», «День повернення додому», «Дядько Ейнер», «Мандрівниця», «Озеро», «Труна», «Натовп» і «Була собі стала».

[embed]https://youtu.be/kHWjr_0bC74[/embed]

Проте, за словами Марти, саме це і допомогло її об’єктивно перекласти твори, адже вона не хотіла нічого прикрасити і добавити.

Проте, Марті дуже допомагали батьки, вони були її «позаштатними редакторами». Слухали як краще звучатиме, та підказували де поставити кому. Адже, коли ти сам пишеш, свої помилок не бачиш.

[embed]https://youtu.be/O8KX8mMBU4g[/embed]

З словами дівчини, коли стикаєшся з чимсь вперше, то насправді важко. Але все приходить з часом, тому не варто розчаровуватися і зупинятися на половині шляху.

IMG_7705
Фото, відео автора.
ВідеоФотоТернопільМарта ТомахівРей Бредберіпрезентація книгпереклад