Тернополянка виготовляє оригінальні шоколадні писанки з горіхами і сухофруктами (фото, відео)
Смаколики без цукру і виготовлені з натуральних продуктів
Тернополянка Оксана Содомора, поборовши онкологію, повністю відмовилася від цукру та солодощів. І саме так з’явилася ідея виготовляти натуральні смаколики, які не тільки смачні, а й корисні. Напередодні Великодня кондитерка вирішила зробити щось тематичне і взялася за шоколадні писанки.
Жінка використовує натуральний шоколад, який готує з необробленого какао-масла і керобу - це порошок плодів ріжкового дерева, що росте у середземноморських країнах. Зовні кероб мало чим відрізняється від звичайного какао-порошку, однак за смаком він більш насичений і солодкий.
До шоколаду додаю фундук, кеш’ю, арахіс, мигдалеві пластівці, родзинки вищого сорту, сушені фрукти, амарант, кунжут. Шоколад декорую різними квітами, - розповідає Оксана Содомора
Виготовлення писанок досить складний процес, відповідно вимагає багато часу.
Спочатку треба підготувати робоче місце і усі форми. Натерти какао-масло і головне все правильно протемперувати - це процес нагрівання та охолодження до потрібних температур. Потім все швиденько розлити по формах та почати декорування, - описує процес роботи кондитерка.
Кероб-шоколад пані Оксана почала виготовляти перед Різдвом, а загалом натуральними смаколиками займається вже близько двох років. Розпочинала все із пастили та фріпсів, а згодом жінка почала розвивати свою діяльність.
Я не любителька кафе, але іноді з подругами забігаю, і ще ні в одному закладі не знайшлося десерту без цукру. Це насторожує, тому й захотілося виготовляти такі смаколики самотужки. Вся моя продукція максимально натуральна і цілком без цукру, - каже жінка.
Фото Оксани Содомори