Третій садочок нарешті відкрили для шести груп тернопільських малюків (фоторепортаж, відео)

Із запізненням на рік таки відкрили довгоочікуваний садочок №3 на вулиці Юності, 9. Понад 200 дітей приступлять до відвідин занять дошкільного закладу після урочистого відкриття, яке відбулось сьогодні, 1 вересня.

DSCN0024

DSCN0053

- Старшої групи ми ще не набрали, але загалом групи уже переповнені, - каже завідувач садку Ольга Довбенко. – Діти забезпечені усім необхідним. Маємо сучасні меблі, кухонні прилади, енергоефективне обладнання. Щоправда, не вистачає наочних матеріалів для навчальних занять. Але такі питання вирішують у садках протягом вересня.

[embed]https://youtu.be/rMQ5UxYohzg[/embed]

Заклад має також ігровий майданчик, який жителі сусідніх будинків певний час не дозволяли облаштувати через страх дерибану землі.

DSCN0016

- Територія була власністю економічного університету, - говорить мер Сергій Надал. - Передача її громаді пройшла без проблем. Також ми знайшли порозуміння щодо обгородження території пішохідної доріжки для майданчику. Натомість облаштували доріжку для перехожих неподалік.

DSCN0066

Батьки кажуть, що записали дітей у садочок без проблем. Багато з них перевели дітей із інших садочків через зручніше місце розташування.

- Нам сюди ближче, - говорить тернополянка Ольга Косік. – Думаю, донечка Даринка швидко звикне до нової обстановки.

DSCN0040

DSCN0060

Щодо переповненості груп, проблем не виникатиме, запевняє начальник управління освіти Ольга Похиляк. Адже, зазвичай, відвідують садок не усі записані діти.

- Садочок сучасний, нам подобаються умови, - каже тернополянка Ірина Гаркавець. – Але ще багато залежить від вихователя. Дворічну донечку Соломійку поки будемо водити по годинах і слідкувати, як складаються стосунки з вихователями та однолітками.

DSCN0064

Фото, відео автора

ФоторепортажТернопільСергій НадалвідкриттяДитсадок №3