Три продукти, які подовжують молодість

Час зупинити не можна, проте у сучасному світі є багато можливостей, щоб подовжити свою молодість, здоров’я й активність

Що потрібно зробити, щоб домогтися здоров’я та довголіття? Час зупинити не можна, проте у сучасному світі є багато можливостей, щоб подовжити свою молодість, здоров’я й активність. І для цього не треба коштовних процедур — буде достатньо трьох продуктів, які варто додати до свого щоденного раціону. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Полуниця – вкрай корисна ягода для здоров’я людини. Вона містить антиоксидантну сполуку – фізетин, який за припущенням учених здатен вбивати клітини, що старіють. “Клітинами старості” називають ті, які вже не можуть ділитися, але ще не вмирають. А скупчення таких клітин може призводити до запалення інших, що стане причиною багатьох захворювань.

Яка користь полуниці, чому лікарі рекомендують їсти її якомога частіше:

Броколі містить сульфорафан – сполуку рослинного походження, яка має антибактеріальний та протираковий ефект. Паросток броколі через вміст сульфорафану активує шлях транскрипційного фактора NRF2, який відповідає за роботу понад 200 генів. А ці гени зі свого боку захищають організм людини від запалень та впливу вільних радикалів, які є причиною появи раку. У паростках броколі цієї речовини у п’ятдесят разів більше, ніж у самих качанах. 

Ще один смачний продукт, який сприятиме молодості та довголіттю, якщо його регулярно вживати.

Цей фрукт – один з найважливіших продуктів, здатний допомогти зберегти здоров’я та молодість на довгі роки через вміст корисних сполук. Гранати містять елаггітаннін – речовину, яка за допомогою мікрофлори кишківника перетворюється на уролітин А. Вчені проводили дослідження впливу цієї речовини на організм тварин і з’ясували, що уролітин А здатен подовжувати життя. А нещодавно такий експеримент проводили на людях.

За версією науковців, уролітин А здатен впливати на енергетичні центри клітини – мітохондрії. Через такий вплив клітини оновлюються значно швидше, тому відбувається омолодження організму й досягається антивіковий ефект.  

Чому потрібно включити гранат до свого раціону:

Таким чином, якщо включити до свого щоденного харчування ці продукти, про старість та кволість можна забути на довгі роки. Але це зовсім не значить, що требі їсти лише ці продукти — лікарі рекомендують дотримуватися правил здорового та збалансованого харчування, щоб прожити довге та активне життя.

Фото з відкритих джерел

продуктимолодістькорисне