У громаді на Тернопільщині відкрили памʼятні дошки двом полеглим військовослужбовцям

Вшанувати пам’ять захисників прийшли їхні рідні, близькі, колеги, однокласники, сусіди

Дві меморіальні дошки відкрили у селі Буцнів Великоберезовицької громади 13 жовтня. Дошки пам’яті Ігора Рожука та Ярослава Мокрія встановили на фасаді Буцнівського ліцею, де Герої колись навчались. Про це повідомили у пресслужбі Великоберезовицької громади. 

Ярослав Мокрій народився 13 жовтня 1977 року в селі Буцнів. Після закінчення місцевої школи влаштувався на роботу столяром. У 2015 році Ярослав став на захист Батьківщини, коли росіяни захопили наші міста на сході. Після служби в зоні АТО/ООС повернувся додому, працював слюсарем у приватному підприємстві. Після початку повномасштабного вторгнення знову взяв до рук зброю та пішов захищати Україну. Загинув 9 липня 2022 року під час ракетного обстрілу на Донеччині. 

Ігор Рожук народився 1 серпня 1985 року в селі Буцнів. Протягом останнього часу військовий проживав у Тернополі. Доброволець, лицар ордена «За мужність». Захоплювався спортом, виступав за футбольну команду рідного Буцнева «Мрія», а згодом за «Поділля» та «ЛАН» (Велика Березовиця).  

Вшанувати пам’ять наших захисників прийшли їхні рідні, близькі, колеги, однокласники, сусіди, — повідомляють у пресслужбі Великоберезовицької громади. 

Зі словами подяки виступили батьки полеглих воїнів Олена та Теодозій Рожуки та Ольга Мокрій. До усіх присутніх звернувся голова громади Андрій Галайко, староста села Буцнів Марія Мац та директор Буцнівського ліцею Роман Коляса. 

Священнослужителі освятили меморіальні дошки після чого усі вшанували памʼять загиблих Ігора Рожука та Ярослава Мокрія хвилиною мовчання. 

Фото пресслужби Великоберезовицької громади

Ігор РожукЯрослав Мокрій