У громаді поблизу Тернополя провели турнір з мініфутболу пам’яті Героя України Володимира Гарматія (фото)

У турнірі взяли участь майже сто школярів з різних сіл громади

Традиційний турнір з мініфутболу пам’яті Героя України Володимира Гарматія відбувся днями в Байківцях. Про це повідомили у пресслужбі Байковецької громади.

У турнірі взяли участь майже сто школярів з різних сіл громади.

Про умови та правила проведення гри учасників турніру ознайомив заслужений майстер спорту України, тренер Ігор Яворський.

А потім була гра: завзята, азартна, цікава, захоплююча… Ніхто не хотів поступатися! Але у змаганнях мусять бути переможці. І вони визначились. Медалі і призи їм вручали заступник сільського голови Віктор Пулька, начальник відділу культури, молоді та спорту сільської ради Роман Сушко та відомий український футболіст Ігор Яворський, – йдеться в повідомленні.

Серед молодших команд тріумфаторами стали юні байківчани. Другими були хлопці та дівчата з Гаїв-Шевченківських, третіми – з Курник.

У старшій групі перше місце посіла команда з Соборного, друге – з Курник, третє – з Байковець.

Кращим воротарем турніру став Дмитро Николюк, котрий не пропустив жодного м’яча. Кращою захисницею названо Роксолану Паук. Кращий півзахисник – Олег Тичинський, кращий нападник – Дмитро Лень.

Індивідуальними призами – м’ячами з автографами організаторів турніру нагороджено Данила Симерка, Тараса Томащука і Святослава Процишина.

Довідково

Народився Володимир Гарматій 4 серпня 1992 року в с. Чернелів-Руський. З третього курсу – студент військової кафедри. Молодший лейтенант, командир взводу 51 окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ».

Був активним учасником патріотичної гри «Гурби- Антонівці». Зразу ж після випускних іспитів у виші, як випускник військової кафедри при Тернопільському національному економічному університеті,  молодший лейтенант був мобілізований до лав Збройних Сил України і направлений  в зону бойових дій.

 З 16 червня 2014 року В. Гарматій брав участь у антитерористичній операції.

Під час виконання завдань молодший лейтенант особисто очолював групу планування вогневого ураження противника. 25 липня 2014 року  в ході виконання бойового завдання офіцер, разом із 41 товаришем по службі вступили на територію російської федерації. Під час бою молодший лейтенант Гарматій загинув, проживши  всього 22 роки. Був похований у рідному селі.

Указом Президента України № 448/2016 від 13 жовтня 2016 року, за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, присвоєно звання «Герой України» (посмертно).

Фото Байковецької громади

турнірВолодимир Гарматіймініфутбол