У мистецькій резиденції під Тернополем створюють колекцію одягу, натхненну епохою Соломії Крушельницької (фото)

Також учасники проєкту «Villa Salomea» працюють над коміксом про велику співачку, кольорують її чорно-білі фото та пишуть біографію для дітей 

Мистецька резиденція-ретрит «Villa Salomea», натхненна постаттю видатної оперної співачки Соломії Крушельницької триває у екооселі поблизу Тернополя. Це новий проєкт команди ГО «Мистецький фестиваль «Ї».

Ідея проєкту – створити для митців безпечний простір для творчості  та дати можливість по-новому осмислити постать Соломії Крушельницької, відновити суспільний дискурс про її спадщину, повідомляють організатори заходу.  Чому «Villa Salomea»? Саломеа – ім’я, яке зазначене в документі про хрещення Соломії Крушельницької, та й сама артистка неодноразово так підписувала свої листи.

Табличка біля будинку, яка зустрічає гостей

Із понад 100 заявок команда проєкту відібрала 12 митців, які отримали змогу творити в умовах війни в комфортній екооселі поблизу Тернополя. Проєкт передбачає 3 заїзди по 4 учасники.

Ми не просто даємо дванадцятьом митцям з України можливість попрацювати в умовах війни, а й трішки повчитися. Для цього у нас будуть лекторії, зокрема з інтелектуального права, - каже креативний продюсер резиденції «Villa Salomea» Юрій Вітяк. 

Учасники першого заїзду

Перший заїзд вже завершився. В ньому взяли участь:

Учасники другого заїзду

Зараз триває другий заїзд. Учасниками, якого стали:

Екобудинок, в якому проживають учасники, збудований з використанням старовинних технік і відтворює традиційну хату Галичини.

Будинок, де живуть резиденти

Кожен заїзд закінчується підсумковим заходом, де учасники звітують про зроблене в ході резиденції. Звіт другого заїзду відбудеться 25 листопада об 13:00 в креативному кластері Na пошті. Організатори проєкту запрошують усіх тернополян. Вхід вільний.

Фото з відкритих джерел та організаторів проєкту «Villa Salomea»

Соломія КрушельницькарезиденціяVilla Salomea