У Раді рекомендують скасувати у школах вручення і виготовлення золотих та срібних медалей

Таким чином прагнуть зекономити кошти держбюджету

Комітет з питань освіти Верховної Ради рекомендував профільному міністерству скасувати вручення у школах і виготовлення золотих і срібних медалей державного зразка. Про це повідомила нардеп Наталія Піпа на своїй сторінці у фейсбуці. 

За останні роки ми мали збільшення кількостей медалей, але водночас освітні розриви і зниження рівня знань випускників шкіл за час ковіду і великої війни… Цей анахронізм ще існує лиш у пострадянських країнах… – написала нардепка. 

Згодом вона додала, що завдяки такому рішенню кошти держбюджету будуть зекономлені, а школи можуть відзначати тих, хто найкраще вчиться, власними відзнаками.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий вважає, що питання скасування вручення у школах золотих і срібних медалей необхідно винести на громадське обговорення.

Про це він заявив на Саміті перших леді та джентльменів у Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Медалі - це ініціатива депутатів (скасування вручення золотих і срібних медалей випускникам шкіл - ІФ-У), ми ще її не обговорювали з ними. Є певна традиція. Тому, я думаю, винесемо це на громадське обговорення і поспілкуємося щодо цієї ідеї, - сказав Лісовий.

Міністр наголосив, що наразі не готовий коментувати таку ініціативу.

Фото з відкритих джерел

освітазолота медаль