У сімейній сироварні готують вишукані сири (Агроновини)
На Львівщині Ярослав Сірак разом з дружиною відкрили сироварню «Козуля» із ферми «Коза дереза».
І тепер свіже козине молоко одразу потрапляє до сироварні, де з часом перетворюється на вишукані тверді та м’які сири. На сироварні вміють варити сир не тільки з козячого, а й з овечого молока. Їх до півроку витримують у спеціальних умовах, щоб вони набули вишуканого самку та аромату.
Сири фермерів дуже швидко стали відомі далеко за межами Львівщини. А сам Ярослав Сірак переконаний, що з таких прикладів, як його сироварня, будується репутація України в цілому.
Аміачна селітра істотно подешевшала в Україні
Ціна на аміачну селітру українського виробництва знизилась до 8 800 грн./т – на складах збутової мережі «УкрАгро НПК», а також з доставкою оптовими партіями, на умовах СРТ.
Попит на добриво з боку сільгоспвиробників вже сезонно знижується, у той час як українське виробництво продовжує працювати на повну потужність. Імпортний товар знижується в ціні, адже має бути конкурентним.
Раніше вартість аміачної селітри українського виробництва оптовими партіями становила 10500-11500 грн./т, на заводі – 10 000 грн./т, а котирування імпортерів знаходились у межах 9 500-10 500 грн./т, СРТ, в залежності від виробника і місця поставки.
На світовому ринку сухі нітратні добрива поки утримують попередні цінові позиції. Але для України при постачанні з країн-сусідів імпортна ціна у березні теж знижується.
Фото з дописів