У світі створили сорт гарбузу зі смаком ананасу (Агроновини)

У мексиканський сорт Піпіан неможливо не закохатися. Це гарбуз із маслянистою м’якоттю, що пахне ананасом. 

Цей гарбуз довго зберігається. Лежить у погребі до трьох років. На відміну від воскових сортів, має ніжний, а не прісний смак. Листя і стебла Піпіана — як у звичайного гарбуза.

Насіння біле, по краю з блакитними ворсинками. Плоди круглі, білі, із зеленими смужками. М’якуш помаранчевий й соковитий. Так розповідає Руслан Духов, колекціонер овочів із Дніпропетровської області.

- Сорт невибагливий, добре росте на пухкій землі. Сію наприкінці квітня на городі на глибину 5 сантиметрів. Перед цим тримаю добу в теплій воді. У ямку кладу по три насінини. Сходи з’являються за тиждень. Залишаю по дві найміцніші рослини в кожній ямці, решту видаляю, – пояснює колекціонер.

Схема посадки — 90 на 120 см. За сезон на кущі зав’язується до 20 плодів, із кожного отримує 100–200 насінин. Піпіан добре переносить спеку, але повільніше росте.

У мексиканський сорт Піпіан неможливо не закохатися. Це гарбуз із маслянистою м’якоттю, що пахне ананасом.

Цей гарбуз довго зберігається. Лежить у погребі до трьох років. На відміну від воскових сортів, має ніжний, а не прісний смак. Листя і стебла Піпіана — як у звичайного гарбуза.

Насіння біле, по краю з блакитними ворсинками. Плоди круглі, білі, із зеленими смужками. М’якуш помаранчевий й соковитий. Так розповідає Руслан Духов, колекціонер овочів із Дніпропетровської області.

В Україні нечувано зросли ціни на сало

Ви бачили ціни на сало? Подекуди воно вже дорожче м’яса. 

На столичних ринках найдешевше коштує під 100 грн, а за генеральське дають до 300. Чи варто сподіватися на здешевлення продукту до Нового року – читайте далі.

Pasted into У світі створили сорт гарбузу зі смаком ананасу (Агроновини)

Ціни на сало почали зростати ще навесні, а восени взагалі злетіли до висоти хмарочоса.

- Сало дуже зросло в ціні, тому що підвищилася ціна живої ваги, що стартує від 150 до 180 грн за кг, – говорить продавчиня на одному зі столичних ринків.

За словами експертки зі свинарства Асоціації тваринників України Ольги Махно, в Україні в домогосподарствах дуже багато поголів’я вирізалося за рахунок неприбутковості цього виду бізнесу. Причин декілька: зростання собівартості вирощування, підвищення цін на зернові, високі тарифи на електроенергію/газ, здорожчання перевезення, дешевий імпорт.

За таких тенденцій експерти прогнозують, що до новорічних свят сало здорожчає ще на 5-10%.

Фото з відкритих джерел

ціниагросортгарбузисало