У тернопільському університеті провели благодійний захід на підтримку захисників (фото)

Під час цієї події усі присутні могли послухати подкаст з бійцем АЗОВу Анатолієм Леоненком, послухати пісні Романа Скорпіона та взяти участь у благодійному аукціоні та ярмарку

Благодійний захід на підтримку захисників України відбувся в Західноукраїнському національному університеті (ЗУНУ) в Тернополі 30 травня. Усі зібрані кошти спрямують на закупівлю FPV-дронів для 3-ої окремої штурмової бригади та 105-ої окремої бригади територіальної оборони.

Захід відбувся за ініціативи університетської ради студентів та студентського містечка класичного університету Тернополя.  У програмі вечора були:  подкаст із бійцем АЗОВу Анатолієм Леоненком з позивним «Буйвол», благодійний аукціон та ярмарок, музичний виступ Романа Скорпіона. 

Під час благодійного аукціону розіграли чимало цікавих лотів, серед яких прапор із підписами військових, розмальовані тубуси з-під використаних снарядів, картини та ін. 

Мета акції “Захід в підтримку хоробрих” – збір коштів для військових. Загальна ціль – мінімум 150 тисяч гривень, а чим більше, тим краще. Організація була важкою, ми довго до цього йшли та дуже цього хотіли. Зараз навіть не віриться, що цей день настав, – каже в.о. голови студентського активу ЗУНУ Роман Уторобчук.

Про війну з перших уст від бійця “Азову”

Гості були вражені подкастом  із бійцем АЗОВу Анатолієм Леоненком з позивним «Буйвол». Адже мали змогу з перших вуст почути про події на війні. Захисник розповів про те, як у 18 років наважився на добровільну службу у АЗОВі та про  бої за Маріуполь, під час яких він отримав багато травм і в результаті втратив ногу.

Ногу ампутували у підвалі “Азовсталі”. Мені “пощастило”: на той час у лікарів ще була анестезія. Після операції підходить до мене медсестра і розповідає, що ногу не вдалось врятувати, а їй кажу: “Поверніть  гроші за 10 сеансів тату” (сміється – ред.). Усю війну, яку я бачив, вибрав для себе нести у маси із посмішкою. Я не хочу, щоб у мені ви бачили хлопця, який втратив ногу. А навпаки, щоб бачили людину, яка відображає сильну українську армію, – Анатолій Леоненко.

Найдорожчий лот придбали за 20 тис. грн

Під час благодійного аукціону найбільшу суму віддали за прапор із підписами від військових. “Прапор має бути у нас”,сказала ректорка ЗУНУ Оксана Десятнюк та придбала лот за 20 000 тисяч гривень. 

Із першого дня повномасштабної війни ми об'єдналися, як одна велика університетська родина і разом  щодня робимо усе можливе, щоб допомагати Збройним Силам України. Адже небайдужість кожного – це велика перемога, втілення ідей тих, хто віддав життя за незалежність і за Україну, – каже Оксана Десятнюк.

Волонтери благодійного фонду “Покрова”, яких запросили на цю подію, вражені роботою студентів,  адже знають наскільки важко організовувати благодійні заходи та аукціони.

Дуже сподобався аукціон, бо цікавими були лоти, зокрема, макет літака “Мрія”, який надрукували на 3D-принтері. Ми дуже хотіли придбати цей лот, активно торгувалися, але, на жаль, не змогли його отримати. Ставку нам перебили представники університету, але ми раді, що тут цінують працю студентів. І цей літак за 15 тисяч гривень змогли придбати благодійники, – зазначила директорка благодійного фонду “Покрова” Любов Вовк.

Фото авторки

військовіаукціонЗУНУ