У Тернополі – чізкейк «Нью-Йорк», «Графські руїни» та «Рожева пантера» (фото)

Кондитерська «Цукерка» у ТРЦ «Подоляни» дев’ятий рік поспіль щодня частує сотні відвідувачів.

- Мамо, я побіжу займу місце, а ти купи те, що завжди – горіховий тортик. Або, ні,  з чорносливом візьми, а ще – тістечко, оте шоколадно-лимонне. А тоді вже візьмемо щось попити – я скуштую полуничну коладу, а ти, як завжди – «Рожеву пантеру». Ну все, добре, па! – не оглядаючись на маму, дівчатко років шести підбігає до столика у кондитерській «Цукерка» і, видно з усього, звично, вмощується у зручне м’яке крісло за столиком, біля якого на стіні – великий телеекран. Там демонструється мультик. Назустріч молодій жінці, що прийшла разом із донечкою, йде, усміхаючись офіціант із яскравим меню в руках. – Вам, пані Орисю, як завше? - запитує дівчина–офіціант із бейджиком «Саша». – Так Сашуня, - відповідає жінка. І додає. – Сьогодні ще візьму до того, що сказала донька,  тірамісу з персиком, а там – побачимо, - каже відвідувачка.

 

- Живемо на «Дружбі», але сюди їдемо через усе місто кілька разів на тиждень. У такий день Марічка радіє, що у нас «солодка» поїздка, - розповідає пані Орися. - Дуже смачно тут готують. Мої всі колєжанки кожен раз, коли приходять у торговельно-розважальний центр, завжди сюди йдуть «на каву». Особливо, як сьогодні, коли дегустаційна середа. Тоді все на 30 відсотків дешевше! Ціни і так не високі, у порівнянні із іншими кафе, а тут ще й знижки, то чого б не скуштувати? А в неділю приходимо у «Цукерку» з донечкою і чоловіком, він в мене теж любить солодке, то часто бере тут чізкейк «Нью-Йорк» або «Графські руїни», фруктовий салат з морозивом. Я вже звикла тут, якось так затишно, комфортно. А готують просто неймовірно смачно, - каже пані Орися, поки офіціант приносить замовлення…

unnamed (5)

 У кабінеті адміністратора «найсолодшого» закладу ТРЦ «Подоляни» кондитерської «Цукерка», пані Надії, на столі  кілька великих фотокниг про вироби та діяльність  цього популярного у Тернополі закладу. Та сьогодні розмовляємо про «солодкий» кондитерський цех, де готують всі смаколики.

unnamed (16)

- Розумієте, у чому справа, не кожен заклад має свій кондитерський цех. Бо це, як кажуть, дуже «дороге задоволення», - розповідає пані Надія. – У кафе, ресторані завжди  найцінніше, зрештою, найдорожче – кухня, у даному випадку - кондитерський цех. Ми ніколи не шкодували грошей на обладнання, яке тут працює. Брали найвідоміші бренди. Вважаємо, що тут не можна економити: все це відбивається на якості продукції. Головне - чистота, охайність, суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог та стандартів приготування солодкої продукції. А ще - добрий настрій, бо без приязні, любові не можна готувати їжу, особливо, коли знаєш, що її куштуватимуть не тільки дорослі, але й діти. Готуємо тільки із сертифікованої сировини. Це і  молоко, і сметана, і яйця, інші натуральні складники. Тут не можна ризикувати. Це ж здоров’я людей! Тому дивуюcя, що іноді люди, особливо, коли готують весілля, замовляють десь солодке, не знаючи, з чого воно приготовлене, як це все зберігалося, зрештою, як транспортувалося, - каже адміністратор закладу.

unnamed

Пані Надія розповідає, що в кондитерському цеху  часто замовляють солодку продукцію. Воно й не дивно. Тут – понад 100 найменувань різноманітних тортів, тістечок, печива, цукерок, морозива, млинців, суфле, коктейлів та інших напоїв. Є солодощі, що випікаються за старовинними «бабусиними» рецептами, є багато модних новинок. Дізнався, що отой чізкейк «Нью-Йорк», про який вже чув зі слів постійної відвідувачки пані Орисі, – це ванільний сир із пісочним тістом,  а «Графські руїни» - то така 100-грамова смакота, приготовлена із фундуку, арахісу, масляного крему та какао-порошку у паперовому кошечку….

unnamed (3)

- Пам’ятаю, колись ви спекли гігантський торт, який навіть занесли у Книгу рекордів України?

- Так, це було у 2008 році. Тоді дівчата з нашої «Цукерки» за ніч спекли торт, довжиною у три метри і вагою в 130 кг. А куштувли його, передусім, 200 дітей-сиріт з Тернополя.

unnamed (4)

- Це дійсно було таке солодке свято для малюків, згадую той день. А ви робите нині щось подібне?

- Як є замовлення, то можемо зробити, чому б і ні? Люди дуже часто замовляють торти різних розмірів і форм, інші солодощі на дні народження, іменини, вечірки, фуршети. Купують у нас, бо знають, що тут все смачне, оригінальне, без всяких там ароматизаторів і штучних наповнювачів, усе, ще раз кажу - натуральне. Багато молоді приходить. Макароні полюбляють, це таке кругле печиво із двох половинок з яблучним джемом, шоколадом, чорносливом. Нещодавно мали за честь приймати у «Подолянах»  міжнародний інвестиційний форум. Приймали понад 400 осіб. Багато дипломатів було. Дуже дякували, зокрема, за десерти з кондитерського цеху, навіть багато хто, перед тим, як скуштувати, фотографував солодощі наших майстринь, - каже пані Надія.

unnamed (6)

Згодом, з її дозволу, у бахілах та білому халаті заглянув на кілька хвилин туди, де твориться це солодке диво - безпосередньо у кондитерський цех. Кондитер пані Ірина не могла нахвалитися своїми колегами про те, як вони тут усі разом готують смакущі солодощі. Каже, що використовують все найкраще – шоколад, масло, сметану, молоко. Звечора адміністратор робить замовлення, дівчата приходять зранку –  і до роботи, щоб все було свіженьке.

unnamed (7)

…Після цих зустрічей, коли вже їхав додому, думав про те, що все-таки, як то добре, коли є у нас такі заклади, як «Цукерка», де працюють небайдужі люди. Їхня стихія -  кондитерське мистецтво. І вони дарують людям не тільки задоволення від споживання цього солодкого дива, але й радісні миттєвості від дотику до справжніх кулінарних шедеврів.

unnamed (8)

Можливо, про найбільш вишукані із них та деякі секрети  приготування ексклюзивних десертів ми і розповімо на сайті «ТЕРЕНу».

unnamed (9)

Але це буде згодом, вже як пройде чергова «дегустаційна середа». Нагадаю, це тоді, коли на 30% у «Цукерці» цілий день все - дешевше. Але асортимент і, звичайно, неповторний смак, той, що завжди – 100-процентна насолода.

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (17)

unnamed (1)

Фото автора

ФотоТернопільПодолянитортисмачносолодке