У Тернополі на 22% зросла захворюваність на кишкові інфекції. Як повідомляють у міській раді, причиною цьому є неякісна продукція, яка реалізується на стихійних ринках Тернополя. Це підтвердила і надзвичайно протиепідемілогічна комісії.
Епідрозслідуванням, проведеним ГУ Держсанепідслужи в Тернопільській області, підтверджено, що джерелом отруєння у більшості випадків стали продукти, придбані на стихійних ринках, пише ltdaily.info. Зокрема, на Шептицького, Київська, 15 Квітня, Слівенська (біля магазину «Прогрес»), вул. Злуки (біля магазину «Універсам»). Причиною отруєння стали молоко, яйця, перепелині яйця тощо.
Епідеміологи зазначають, що продукція на стихійних ринках реалізовується без санітарно-медичної експертизи. Торгівля здійснюється у незадовільних умовах, зокрема, зі землі. Відсутні дані щодо походження.
Найгірше те, що серед захворілих значну частину становлять діти.
Ситуація ускладнюється і тим, що в області спостерігається ріст захворюваності на сказ та африканську чуму. Тому головне не допустити потрапляння зараженої продукції на торговиці міста.
Епідеміологи закликають тернополян не купувати продукцію на стихійних ринках, адже вони таким чином ризикують своїм здоров’я.