У Тернополі поширили фейк про загибель на війні журналіста: поліція з'ясовує обставини

Правоохоронці просять не перекидати жодних коштів на номер карти нібито рідних журналіста, яка вказана у фейковому матеріалі

На одному з інтернет-ресурсів Тернополя з'явилася неправдива публікація з фото про те, що у бою з ворогом загинув тернопільський журналіст. У публікації є номер банківської карти нібито його рідних, куди просять надсилати гроші. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції області.

У поліції наголошують, що дана інформація фейкова. 

Повідомляємо, що із журналістом все добре. Він не перебуває на військовій службі та за фактом виявленої публікації сьогодні звернувся із заявою до поліції, йдеться у повідомленні. 

Працівники поліції звертаються до усіх мешканців міста та області бути обачними й перш ніж надсилати гроші, перевіряти інформацію. Правоохоронці з’ясовують обставини, вирішується питання про правову кваліфікацію даного факту.

Йдеться про журналіста Віталія Антонюка, новину про нібито смерть якого опублікували у фейсбук-групі “Біґус Тернопільський” з посиланням на головну редакторку “RIA плюс” і “20 хвилин” Наталію Бурлаку. Вона вже спростувала цю інформацію на своїй фейсбук-сторінці.

Інформація не відповідає дійсності. Ніяких коштів нікуди не скидайте. Недоадміну — вітання. Шахрайство — це стаття Кримінального Кодексу, – написала вона.

Зазначимо, що група “Біґус Тернопільський” анонімна і відома вже неодноразовим поширенням неправдивої інформації. Наталія Бурлаку також публічно звернулася до начальника поліції Тернопільської області Сергія Зюбаненка  внести відомості в ЄРДР та розпочати розслідування на підставі статті 190 Кримінального Кодексу України «Шахрайство».  А друзів та колег закликає поскаржитися на цю сторінку у фейсбук.

 

Фото з відкритих джерел та з фейсбук-сторінки Наталії Бурлаку

смертьВійнажурналістфейк