У Тернополі повідомили про підозру губернатору країни-агресора

Різні матеріальні засоби ворог використовував з метою насильницької зміни меж території та державного кордону України

У ході досудового розслідування встановлено, що губернатор Костромської області рф здійснював фінансове та матеріальне забезпечення військовослужбовців збройних сил рф, які беруть участь у бойових діях на території України проти Сил оборони України. Він неодноразово передавав командуванню військових частин збройних сил рф тепловізори, рації, вантажівки і квадроцикли, а також постачав окупантам військову форму та іншу різноманітну амуніцію. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

З початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну органи влади Костромської області за безпосередньої участі посадовця передали російським загарбникам близько 170 одиниць автомобільної й мототехніки, понад 29 тисяч комплектів теплого одягу та взуття, 700 бездимних печей, антидронові рушниці, тепловізори, приціли нічного бачення, безпілотники та інше.

Всі ці матеріальні засоби ворог використовував з метою насильницької зміни меж території та державного кордону України.

На підставі зібраних доказів губернатору Костромської області заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. За здійснення фінансового та матеріального забезпечення військовослужбовців збройних сил рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони України, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років.

Розслідування проводиться слідчими УСБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото з відкритих джерел

прокуратура