У Тернополі собаки-терапевти допомогають пораненим військовим під час лікування та реабілітації (фото)

Собаки допомагають знижувати рівень тривожності та депресії, сприяють швидкому психотерапевтичному відновленню та соціальній адаптації

Спеціально навчені чотирилапі друзі допомагають лікувати та проходити реабілітацію військовим, які повернулися із зони ведення бойових дій чи отримали поранення. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Саме про методи каністерапії говорили під час робочої зустрічі кінологи спільно з працівниками відділу організації соціальної роботи УКЗ ГУНП в Тернопільській області й представницею Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції.

Захід організували в рамках реалізації проєкту #ПунктПсихологічнихПрактик фахівці відділу психологічного забезпечення УКЗ. Запросили на зустріч і рідних бійців, які боронили нашу державу від ворога.

Через каністерапію військові розвивають довіру до людей та розкривають свої почуття й емоції. Собаки допомагають знижувати рівень тривожності та депресії, сприяють швидкому психотерапевтичному відновленню та соціальній адаптації, - зазначив начальник відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення ГУНП Михайло Козюк.

Захід відбувся з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров'я World Mental Health Day, який відзначають в Україні щороку 10 жовтня.

Читайте також: «30 кілограмів щастя»: історія собаки, який залишився на згадку батькам про сина-Героя (відео)

Фото Національної поліції

військовідопомогасобка каністерапія