У Тернополі відкрили театральний сезон (фото)

Це вже 95-й, ювілейний сезон для Тернопільского обласного академічного театру імені Тараса Шевченка

Тернопільський академічний обласний драматичний театр розпочав новий театральний сезон. 15 вересня поціновувачі мистецтва у Тернополі переглянули виставу-реквієм «Андрей, повідомляють у пресслужбі обласної військової адміністрації.

Це спогад про життя Великого Митрополита, його роздуми і страждання, відданість українській церкві та народові. Відстоюючи все життя національну ідею, він не схилив голови перед жодним окупантом. При цьому розвивав науку і мистецтво, – йдеться в повідомленні.

Переніс давні події в сьогодення режисер-постановник — лауреат національної премії України, народний артист України Федір Стригун. Роль Андрея Шептицького виконав народний артист України В'ячеслав Хім'як.

За важливу роботу та великий вклад в розвиток мистецтва начальник Тернопільської обласної військової адміністрації вручив В'ячеславу Хім'яку нагрудний знак «Гордість Тернопілля», а Федору Стригуну - подяку обласної військової адміністрації.

Виставою «Андрей» Тернопільський обласний академічний театр імені Тараса Шевченка розпочав вже 95, ювілейний театральний сезон.

Фото Тернопільської ОВА

Тернопільвідкриттятеатральний сезон