У вічність відійшла директорка музею Соломії Крушельницької в селі Біла

Надія Яківна мала прекрасний голос, співала у церковному хорі, народному аматорському хорі «Просвіта» імені Соломії Крушельницької та в народному аматорському обрядово-фольклорному ансамблі «Білівчанка». Світла пам'ять

Померла Зюбровська Надія Яківна, багаторічний директор Меморіального музею С. Крушельницької у с. Біла. Про це повідомили у Білецькій сільській раді.

Надія Яківна присвятила своє життя плеканню пам'яті про нашу славетну землячку Соломію Крушельницьку. Вона не просто працювала у музеї, що знаходився у будинку Крушельницьких, а вкладала всю свою душу у кожну екскурсію та наукову доповідь, передаючи відвідувачам і слухачам свою глибоку любов до культурної спадщини та музичного мистецтва, - йдеться у повідомленні.

Надія Яківна мала прекрасний голос, співала у церковному хорі, народному аматорському хорі «Просвіта» імені Соломії Крушельницької та в народному аматорському обрядово-фольклорному ансамблі «Білівчанка».

За пару днів до Дня народження славетної Соломії Господь покликав до райських осель Надію Яківну... Із нею відходить ціла епоха з історії та культури нашого села Біла. Вічна пам’ять новопреставленій рабі Божій Надії, нехай її душа знайде блаженний спокій у Царстві Небесному, а її внесок у культурний розвиток Білецької громади назавжди залишиться живим у нашій пам’яті та серцях! - кажуть у сільській раді.

Парастас за спочилою відбудеться сьогодні, 21 вересня, о 19:00 в Домі печалі на вулиці Микулинецькій у місті Тернополі.

Чин похорону завтра, 22 вересня, о 14:00.

Фото з відкритих джерел



смерть