У кременецькій лікарні - історична подія

Центр гемодіалізу кременецької районної лікарні прийняв перших пацієнтів. Тепер хворим, яким потрібна штучна нирка, не потрібно їздити до Тернополя.

На виїзній нараді на території лікарні очільники району, керівники управлінь та відділів РДА стали свідками процедури очищення нирок у перших двох пацієнтів. 

– Ми з нетерпінням чекали, коли відділення гемодіалізу розпочне роботу, адже від цього залежать життя людей, – зазначив голова Кременецької РДА Сергій Сімчук. – Довгоочікуване відкриття – це спільні зусилля влади, медиків, усіх небайдужих кременчан, які долучилися власними коштами до ремонту та облаштування цього приміщення. 

Ідея створення центру виникла ще у 2008 році. Її ініціатором був нині покійний депутат Кременецької міської ради Володимир Левчунь. Невдовзі земляки увічнять його ім’я пам’ятною дошкою на стіні центру.

Тернопільська університетська лікарня взяла на себе зобов’язання надати необхідні апарати і оплатити роботу працівників. Для всього іншого громада Кременця та благодійники збирали кошти самостійно.

– За понад 70 тис. грн., що зібрали краяни, було встановлено сигналізацію, облаштована частина території навколо відділення, – повідомив голова районної ради Андрій Смаглюк. 

Центр гемодіалізу розрахований на обслуговування 10 хворих. Представники влади кажуть, що проблема з гемодіалізом вирішилась для всього північного регіону Тенопільщини - Кременецького, Шумського, Лановецького районів і зони селища Вишнівець.

Юлія НІКІТІНА

Фото з соцмереж