У Солоному відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця АТО Володимира Марусича

8 листопада у ЗОШ І-ІІ ст. села Солоне Заліщицького району на Тернопільщині, де навчався Володимир Марусич, відбулося вшанування пам’яті колишнього випускника цього закладу і посвята меморіальної дошки на фасаді школи.

У заході взяли участь близькі та родичі, друзі і однокласники, голова РДА Борис Шипітка, голова районної ради Іван Дрозд, завідувач відділу з питань освіти Надія Підгребя, учнівський і педагогічний колективи, громадськість села, учасники АТО.

Виступаючі говорили слова щирої вдячності мамі Володимира Марії Марусич, яка є вчителем української мови та літератури цієї школи. Не кожен, як вона, має силу нести найважчий у світі хрест втрати рідної дитини.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Володимира Марусича та всіх бійців-земляків, які загинули на сході України, а священики відслужили панахиду за героями.

Довідка. Володимир Марусич - український військовик, сержант, оператор-навідник БМП 24-ї окремої механізованої бригади (Яворів).

У 1985–1994 роках навчався у Солонській школі. У 1994–1998 роках навчався у Чернівецькому професійному художньому училищі за спеціальністю майстер художньої обробки деревини.

У 1999 році був призваний в ряди Збройних сил України. Службу проходив у танкових військах на Чернігівщині. У 2003 році знову пішов у військо на службу за контрактом. Опісля проживав у Солоному.

Володимир Марусич був членом ГО «Самооборона Заліщицького району», чатовим 4-ї чоти. В серпні 2014 року був призваний під час третьої хвилі мобілізації, підготовку проходив на полігоні у Львівській області.

Загинув орієнтовно 6 листопада 2014 під Лисичанськом (Луганська область) під час обстрілу блокпоста російськими «градами». Похований 12 листопада в рідному селі.

Прес-служба ОДА