У Тернополі поставлять ще 4 контейнери для батарейок

Усі мікрорайони Тернополя мають контейнери для збору батарейок. Жителі міста їх активно використовують. Незабаром поставлять ще додаткових чотири ящика, кажуть організатори проекту “Здай батарейку — врятуй життя”. 

Контейнери з еко-шкалою та інформацією про збережені дерева, ґрунт та воду можна побачити на зупинці “Бібліотека для молоді” на Новому Світі, на Дружбі поблизу економічного університету, на Східному поблизу 14-ої школи, на Сонячному навпроти ринку, що на вулиці 15-го Квітня, на зупинці біля Зеленої церкви у центрі міста.

«Останнього місяця ми зібрали 42 кг батарейок. Їх відправляємо на львівський завод «Аргентум», що займається переробкою, - розповідає ініціатор ідеї Тетяна Зейналова. – Є певні труднощі через те, що у ці контейнери викидають інші прилади і сміття. Потім такі батарейки не беруть на переробку. Тому закликаємо тернополян використовувати еко-ящики за призначенням».

Як згадує пані Тетяна, спершу проект планували реалізувати в межах під’їздів житлових будинків та офісів. А вже студенти Олександр Шевчук та Богдан Куліковський перенесли ідею на зупинки громадського транспорту. Які ще зупинки Тернополя отримають контейнер для батарейок  поки не вирішили.

Катерина БОЙКО