Україна планує купувати в Африці м’ясо крокодилів (Агроновини)
Південно-Африканська Республіка зацікавлена в поставках крокодилячого м'яса в Україну.
Натомість Україна може експортувати в ПАР м'ясо птиці та свинину, а також яєчну продукцію.
Про це повідомляє Держпродспоживслужба.
– ПАР висловила зацікавленість в експорті в Україну м'ясної продукції, зокрема, м'яса крокодилів, – зазначили у відомстві.
Також повідомляється, що Україна і ПАР обговорили можливості експорту українського м'яса (птиці та свинини), яєць і яєчної продукції в ПАР, а також умови доступу на ринки.
На Львівщині вирощують 40 гектарів чорного горіха
Львівський фермер Михайло Костюк вирощує одну з найбільших плантацій чорного горіха – його деревину використовують для оздоблення дорогих яхт і автівок.
На 1 га можна вирости 500 куб. м деревини, а на одному кубі – заробити близько €5 тис. Про це повідомляє kurkul.com.
Розташована ферма на трасі Київ-Чоп, де є крамничка самообслуговування – немає ні каси, ні продавця.
Найцікавіше у господарстві – чорний горіх, 1 г здатен замінити 50 г лимону, як вітамін С. Деревина його нереально коштовна, саджанці розходяться дуже швидко – в основному, серед клієнтів з Австрії. Один коштує €11.
Наразі пан Михайло прибутку не має: стовбур дозріє років за 30.
– Проте це вигідний бізнес. На 1 га може вирости 500 куб м деревини, на одному кубі можна заробити близько €5 тис. Тобто лише з 1 га виходить близько €3 млн, – стверджує фермер.
У Михайла Костюка чи не найбільша плантація чорного горіха в України – майже 40 га. Вирощує його особливим способом – із застосуванням мікоризації, тобто симбіозу рослини з грибом, тим самим покращуючи врожайність і ріст.
Фото з відкритих джерел