Україна планує купувати в Африці м’ясо крокодилів (Агроновини)

Південно-Африканська Республіка зацікавлена в поставках крокодилячого м'яса в Україну. 

Натомість Україна може експортувати в ПАР м'ясо птиці та свинину, а також яєчну продукцію.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

– ПАР висловила зацікавленість в експорті в Україну м'ясної продукції, зокрема, м'яса крокодилів, – зазначили у відомстві.

Також повідомляється, що Україна і ПАР обговорили можливості експорту українського м'яса (птиці та свинини), яєць і яєчної продукції в ПАР, а також умови доступу на ринки.

3002 (Copy)

На Львівщині вирощують 40 гектарів чорного горіха

Львівський фермер Михайло Костюк вирощує одну з найбільших плантацій чорного горіха його деревину використовують для оздоблення дорогих яхт і автівок.

На 1 га можна вирости 500 куб. м деревини, а на одному кубі заробити близько €5 тис. Про це повідомляє kurkul.com.

Розташована ферма на трасі Київ-Чоп, де є крамничка самообслуговування немає ні каси, ні продавця.

Найцікавіше у господарстві чорний горіх, 1 г здатен замінити 50 г лимону, як вітамін С. Деревина його нереально коштовна, саджанці розходяться дуже швидко в основному, серед клієнтів з Австрії. Один коштує €11.

Наразі пан Михайло прибутку не має: стовбур дозріє років за 30.

– Проте це вигідний бізнес. На 1 га може вирости 500 куб м  деревини, на одному кубі можна заробити близько €5 тис. Тобто лише з 1 га виходить близько €3 млн, – стверджує фермер. 

У Михайла Костюка чи не найбільша плантація чорного горіха в України майже 40 га. Вирощує його особливим способом  із застосуванням мікоризації, тобто симбіозу рослини з грибом, тим самим покращуючи врожайність і ріст.

Фото з відкритих джерел
агрофермерм’ясочорний горіхПАРкрокодили