Україна подала заявку на включення борщу до культурної спадщини ЮНЕСКО (Агроновини)

Україна направила в Париж досьє «Культура приготування українського борщу» для включення до Репрезентативного списку ЮНЕСКО.

Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко в Facebook.

Міністр висловив сподівання, що потрапити українському національному блюду в згаданий список вдасться якнайшвидше.

- Ми стали ще ближче до внесення борщу в нематеріальну спадщину ЮНЕСКО! Фінішна пряма, - оголосив він.

Названо найприбутковіші продукти переробки

Нікого вже не здивуєш виробництвом крохмалю і підсолоджувачів з кукурудзи і зерна. Наступний цікавіший сегмент для глибокої переробки зернових - модифіковані крохмалі, цукроспирти та органічні кислоти.

Про це розповів віце-президент компанії Myande Group Андрій Вусик під час конференції «Ринки Збуту 2021-2023: глибока переробка зерна» .

- Модифіковані крохмалі застосовуються в багатьох галузях промисловості. Є два методи виробництва модифікованих крохмалів - сухий і мокрий. Вибір залежить від кон'юнктури ринку, потреб і можливостей виробника, - зазначає Андрій Вусик. 

1002 (Copy)

За його словами, Myande Group пропонує технологію четвертного покоління, яка відрізняється високою продуктивністю кислоти, коротким циклом ферментації і високим ступенем конверсії, що дуже важливо для виробництва лізину.

Фото з відкритих джерел

агропереробкапродуктиЮнескоБорщкультурна спадщина