Україною шириться небезпечна інфекція: яка ситуація на Тернопільщині

Смертельний випадок від зараження гарячкою Західного Нілу зафіксували на Хмельниччині

Останніми тижнями Україною шириться небезпечна африканська інфекція - гарячка Західного Нілу. На Хмельниччині, в інфекційній лікарні з початку вересня уже лікувались 6 пацієнтів, віком від 20 до 70 років,  з таким діагнозом. Серед тих, хто захворів  - 4 чоловіка та 2 жінки. Одна з яких, через ускладнення від хвороби, на жаль, померла. Про це повідомили на фейсбук-сторінці медзакладу. Яка ситуація із цим захворюванням на Тернопільщині,  журналісти Терену запитали у головної caнітapної лікapки області Окcaнa Чaйчук.

Так, про інфікування на Хмельниччині чули, однак можу запевнити, що у нашій області випадків ураження гарячкою Західного Нілу не зареєстровано, – повідомила вона. 

Від людини до людини захворювання не передається. А головним джерелом поширення гарячки Західного Нілу вважають інфікованих птахів, у крові яких висока концентрація вірусу. Переносять же інфекцію певні види комарів, які спершу кусають хворого птаха, а після цього людину. 
Хвороба починається гостро - з ознобу і швидкого підвищення температури тіла, що супроводжується симптомами інтоксикації. Гарячковий період триває від 2 до 6 днів. Загалом клінічний перебіг хвороби сприятливий. Але при важкому перебігу може розвинутися менінгіт або енцефаліт. Тому медики наголошують на важливості своєчасного звернення до лікаря. 

Фото з відкритих джерел 

 

інфекціяхворобагарячка Західного Нілу