Українські селекціонери вивели нову породу свиней, яка має стрімкі показники росту

Свині цієї породи - з великою кількістю якісного сала

Над створенням нової сальної породи працювали кілька останніх років. Щоб отримати потрібний результат, схрещували звичну нам свійську свиню, дикого кабана та в’єтнамських вислобрюхих підсвинків. Охрестили породу Кадирівська. Про це повідомило видання AgroNews.

Науковці провели сотні експериментів, випробували безліч різних комбінацій перш ніж досягли потрібного результату — свиня з великою кількістю якісного сала.  

Щодо назви, то селекціонери довго не думали. Перший племінний хряк, якого вивели, і нині він є основним сім’яним кабаном поголів’я, має руду бороду та ікла, тож його прозвали Рамзаном, а всіх підсвинків з цієї породи відповідно охрестили Кадирівськими.

Вчені розповідають, коли поросяток почали купувати для розведення фермери з інших регіонів, виявили цікаву особливість — ці свинки набагато краще пристосовані до життя в гірській місцевості за інших своїх родичів. Таку задачу собі науковці не ставили і вважають це звичайним збігом.

Також Кадирівські поросята мають дуже стрімкі показники росту. Щодоби в середньому паця набирає близько 900 г і в дуже короткий термін досягає ваги 100 кг. 

Та є і мінус у такої породи — вона виявилась дуже вразливою до стресу. Поросята лякаються найменшого шуму, тому доведеться змінити підходи до утримання.

Наразі поголів’я перевалило за кілька сотень поросят і близько 200 дорослих особин. Досягнувши необхідної ваги, кадирівська свіжина потрапляє на столи українців. 

Фото з відкритих джерел

свиня