Український шоколад вперше отримав міжнародну веганську ліцензію (Агроновини)

Компанія АВК Конфекшінері першою серед українських виробників отримала підтвердження веганства складу та процесу виробництва свого шоколаду від міжнародного експерта – V-Label.

Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

Екстрачорний шоколад АВК тепер офіційно рекомендовано для людей, які дотримуються рослинної дієти. Варто зазначити, що відповідний сертифікат отримує лише той продукт, повний склад і спосіб виробництва якого відповідає критеріям V-Label.

Тобто, ретельному аналізу підлягають не лише інгредієнти продукту, а й добавки, допоміжні речовини та інші складові, які могли бути використані на всіх етапах виробництва.

Екстрачорний шоколад АВК завжди мав лише 3 складові: какао терте, какао-масло та цукор. А найвищі стандарти якості та безпека виробництва – ключові пріоритети АВК потягом 30 років. Тож, отримання відповідної ліцензії було лише питанням часу, після того, як компанія V-Label – світовий лідер з ліцензування веганських і вегетаріанських продуктів та послуг, розпочала свою діяльність в Україні.

Джерело: agronews.ua

   

В Україні зростуть ціни на макаронні вироби

0202 (Copy)

Жителів Великобританії попередили про можливе подорожчання макаронів через проблеми з урожаєм пшениці в основний країні-постачальнику (Канаді) через катастрофічну посуху в 2021 році.

Про це повідомляє comments.ua, пише agronews.ua.

Катастрофічний сезон означає, що покупці з Великобританії можуть платити за макарони на 50% більше. У найближчі місяці покупці можуть розраховувати, що будуть платити більше за макарони на тлі нестачі ключового інгредієнта після катастрофічного вегетаційного періоду.

Боротьба за тверду пшеницю підвищила ціну майже на 90% цього літа після посухи та високих температур, що вразили ферми в Канаді, одному з найбільших виробників.

Тверда пшениця є ключовим інгредієнтом макаронних виробів, і її подрібнюють у манній крупі для виробництва різноманітних продуктів, включаючи спагетті, пенне та макарони. Mintec, група даних про сировинні товари, заявила, що її дані свідчать про рекордно високі ціни на тверду пшеницю.

Джерело: agronews.ua

агроціналіцензіяшоколадмакарони