Українці вигадали природний спосіб пакування меду (Агроновини)

Українська компанія MEDUSHA представила унікальний спосіб пакування меду – у віск.

Про це повідомляє SEEDS.

Директор компанії Андрій Горбонос запевняє, що у світі аналогів такого пакування та зберігання меду немає.

– Ми, по суті, повторили шлях бджоли в природі. Все те, з чого складається наш продукт, не містить жодних штучних елементів, створених людиною. Тут тільки мед і тільки бджолиний віск, який зберігає всі корисні властивості меду. Ми лише додали йому певної форми, – розповів Андрій Горбонос.

Задля створення такого пакування, віск відливають у спеціальні силіконові форми.

Після того, як мед з’їли, у компанії рекомендують використовувати воскову тару знову. Або її можна переплавити та зробити свічку.

– У нас є контракт з пасічниками з великою асоціацією пасічників. Все те, що дістається з вулика, одразу ж їде до нас. Без обробки, без розігріву, без нічого, – продовжив Андрій Горбонос.

Весь мед та віск має відповідні сертифікати.

2802 (Copy)

В Україні зросли обсяги картоплі на переробку фермер

Торік обсяги картоплі, що йде на переробку, виріс на 220 тис. т

Про це в інтерв’ю kurkul.com повідомив керівник ФГ «Аделаїда» Сергій Рибалко.

– Якщо ще 3 роки тому це було близько 80 тис. т, то сьогодні цей показник становить 300 тис. т. Зросла кількість крохмальних і чипсових заводів, – розповідає Сергій Рибалко.

Керівник ФГ «Аделаїда» додав, що раніше чіпси «Lay's» були повністю імпортним продуктом, але сьогодні в основному виробництво стало  вітчизняним. Сергій Рибалко наголосив на снековій тенденції, яка наразі просувається ринком.

За його словами, в Україні 5% усієї картоплі вирощують професійні виробники, а 95% – домогосподарства.

Фото з допису

агропереробкакартоплямедпасікаовочеві