В ліцеї на Тернопільщині вшанували пам’ять випускників, які загинули на війні

В памʼять про випускників, які загинули, захищаючи Україну, у Копичинецькому ліцеї №2 відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок

27 жовтня в Копичинецькому ліцеї №2  відкрили меморіальні дошки, присвячені випускникам Сергію Сагайдаку, Ігорю Ліщині, Івану Полянському, Василю Пилипіву, Андрію Процаніну та Костянтину Гондзу. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Копичинецької громади.

Дошки встановили на фасаді навчального закладу.

Цього дня, зібравшись на шкільному подвір’ї, ми вшанували пам’ять загиблих захисників. Учні ліцею прочитали зворушливі вірші, нагадуючи про високу ціну свободи. Хвилиною мовчання ми вшанували пам'ять полеглих. Отець декан Степан Котик та отець Віктор Урбанський освятили меморіальні дошки, закликаючи нас пам'ятати про подвиг Героїв і продовжувати боротьбу за нашу Незалежність, – йдеться в повідомленні Копичинецької міської ради.

Під час заходу син загиблого військовослужбовця Костянтина Гондза прочитав вірш, написаний для батька в 2021 році. Дружина Героя Ігоря Ліщини поділилася спогадами про чоловіка і підкреслила, що наші Герої дійсно йдуть з життя, а ціна нашої свободи є надзвичайно високою.

Вічна шана та памʼять захисникам!

Фото з  фейсбук-сторінки Копичинецької громади

Копичинцімеморіальні дошки