В України три медалі за день: Магучіх взяла «золото» Олімпіади-2024

У легкій атлетиці – ще дві «бронзи»

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула золоту медаль Олімпійських ігор-2024 у стрибках у висоту. 22-річна дніпрянка посіла перше місце з результатом 2.00 м. Ще одна українка Ірина Геращенко стала третьою (1.95 м), здобувши «бронзу» разом з Елеонор Паттерсон (Австралія). Також третє місце на турнірі метальників молота посів Михайло Кохан. Про це повідомляє Суспільне.

Ярослава Магучіх стала новою олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту — посіла перше місце у фіналі Парижа-2024, в якому «бронзу» виборола інша легкоатлетка збірної України Ірина Геращенко.

Магучіх та Геращенко за підсумками кваліфікації пробилися до фіналу з-поміж трьох українок. Обидві «синьо-жовті» стрибунки перелетіли у відборі планку в 1.95 метра — чинній чемпіонці світу Магучіх це вдалося з двох стрибків.

У фіналі виступили 11 спортсменок. Не стартували в секторі дві стрибунки: через травму знялася зі змагань віцечемпіонка Європи Ангеліна Топич, не вийшла на медальний раунд і бразилійка Вальділея Мартінш.

Головну конкуренцію українкам у фіналі складали представниці Австралії: чемпіонка світу-2022 Елеанор Паттерсон та Нікола Оліслагерс — чинна віцечемпіонка Ігор, що випереджала Магучіх у фіналі Токіо-2020.

Ірина Геращенко — бронзова призерка Олімпіади-2024. REUTERS

Автором медалі у метанні молота став Михайло Кохан. 23-річний легкоатлет став бронзовим призером Олімпіади-2024, поступившись у фіналі лише канадцю Ітану Кацбергу та угорцю Бенце Галашу.

Кохан вдруге виступав на Олімпійських іграх. І взяв реванш за результат на Іграх у Токіо: тоді український спортсмен зупинився за крок від медалі, посівши підсумкове четверте місце.

Після завершення фіналу Кохан разом з Ярославою Магучіх та Іриною Геращенко відсвяткували медальний день для України, обійнявшись та позувавши з «синьо-жовтими» прапорами.

Михайло Кохан вперше в кар'єрі здобув медаль Олімпійских ігор. Getty Images
золотоолімпіадабронза