В Україні вперше почали випускати концентроване молоко (Агроновини)
Ічнянський молочно-консервний комбінат (ММК) першим в Україні почав випускати незбиране концентроване молоко.
Про це розповіла головний менеджер зовнішньоекономічної діяльності Ічнянського ММК Ксенія Крупицька, передає AgroTimes.
– Ми – єдиний виробник концентрованого молока в Україні, – зазначила вона. – Комбінат закупив спеціальне обладнання для випуску концентрованого молока. Італійські спеціалісти навчали наших працівників. Лінію запустили влітку.
З молока випаровують воду і залишається концентрат.
Жирність концентрованого молока – 8,6%. З однієї банки об’ємом 400 г можна отримати 1,5 л молока.
– Особливо смакує за додавання у чай та каву, – наголосила Ксенія Крупицька.
Виробники малини недоотримують 10-12 грн/кг, – думка
Українські виробники малини пропонують найдешевшу в світі продукцію і через це недоотримують з кожного кілограма 10-12 грн., вважає власник S.B. Frozen Foods Андрій Жуков.
Про це він розповів на конференції «Овочі та фрукти України-2019. Експортний прорив».
На його думку, переробники робитимуть ставку на виробництво продукції з високою доданою вартістю: у зручній упаковці впізнаваного бренду, із доставкою в будь-які місце та час, преміальної якості, із історією походження та збирання.
Тому вони зацікавлені у співпраці із великими виробниками або об’єднаннями дрібних плантаторів.
– Тільки кооперація допоможе малим та середнім виробникам сформувати необхідні обсяги товарних партій продукції, без чого неможливий успішний експорт. Кооперація – це синергія зусиль кожного учасника ягідного ринку для досягнення спільної мети по його розвитку в цілому і збільшення прибутковості бізнесу кожного з нас окремо, – сказав Андрій Жуков.
На думку доповідача, кожен невеликий фермер на прикладі малини недоотримує 10-12 грн/кг через погане розуміння сучасних підходів просування експорту. Тоді як потенційно цей виробник може отримувати 72-96 грн/кг малини.
Фото з відкритих джерел