В Тернополі крадуть автомобільні номерні знаки

В Тернополі з’явився новий вид злодіїв – крадуть номерні знаки автомобілів. Щоправда, улюбленими об’єктами стають іноземні зразки. Як розповів «Терену» представник УМВС в Тернопільській області, цими вихідними було зафіксовано 3 такі випадки.

- Троє людей звернулися до правоохоронців з приводу пропажі номерних знаків. Всі автомобілі належали іноземним громадянам, що гостювали у Тернополі. Потерпілі повідомили, що на лобовому склі їх автомобілів була записка з номером телефону і вимогою викупити вкрадене.

Потерпілі зв’язалися зі злодіями і, навіть, домовилися про викуп. Спочатку озвучувалася сума в 1000 гривень, проте після довгого торгу, жертви таки змогли знизити її до 500. Платити так і не довелось – недалеко від місця події, в кущах, валялися ті самі номерні знаки. Злочинці, чомусь, не довго думали над місцем сховку.

Більш-менш зрозумілий лише вибір номерів – видно, на думку злодіїв, іноземний громадянин не захоче зв’язуватися із правоохоронними органами і відновлювати пропажу офіційно, бо це займе багато часу і нервів.

Рік тому у Тернополі теж пропадали номерні автомобільні знаки. Проте тоді злочинці не гребували нічим і їх жертвами ставали усі транспортні засоби, що потрапляли під руку. Група неповнолітніх хлопців здавала їх на метолобрухт.

Правоохоронці попереджають – будьте пильними! Добре закріплюйте номерні знаки на своїх автомобілях, краще витратьте кілька хвилин часу і прикрутіть їх міцно до основи. В жодному випадку не йдіть на поводі в шахраїв – одразу звертайтеся в міліцію. Якщо швидко провести операвно-слідчі дії, вам вдасться і свої номери повернути, і інших водіїв від крадіжки уберегти.

Тамара КОБЛИК