Вчені назвали відвари трав, які успішно лікують коронавірус (Агроновини)
Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я зацікавилися, чи можна використовувати проти коронавірусу настої і відвари на основі полину, які жителі Мадагаскару використовують для лікування малярії.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Медики підтвердили, що екстракт полину може уповільнювати формування нових частинок коронавірусу нового типу в культурах клітин легенів. Крім того, вчені припустили, як саме вони можуть діяти на SARS-CoV-2.
Для боротьби з коронавірусом вчені не тільки створюють нові ліки, а й перевіряють, чи можуть впоратися з ним вже існуючі препарати. Наприклад, розмноження SARS-CoV-2 можуть уповільнювати засоби, розроблені раніше проти лихоманки Ебола і гепатиту C. Восени минулого року фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я зацікавилися, чи можна використовувати проти коронавірусу настої і відвари на основі полину, які жителі Мадагаскару використовують для лікування малярії.
Американські біологи і медики під керівництвом професора Політехнічного інституту Вустера (США) Памели Везерс перевірили, чи діють подібні відвари на культури клітин, заражених коронавірусом.
Вчені підготували декілька подібних зіль з різних сортів полину, вивчили їх хімічний склад і обробили ними два типи культур клітин легенів і інших тканин тіла, куди проникає SARS-CoV-2.
Виявилося, що всі типи подібних відварів сповільнювали або навіть повністю придушували розмноження коронавірусу в культурах клітин.
Стало відомо, скільки вітчизняного м’яса споживають українці
Жителі України надають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва. Про це свідчать дані Держстатистики.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Торік українці придбали у торгових мережах м’яса на 13 млрд грн. Продажі м’яса українського виробництва склали 12,5 млрд грн, що становить 96,3%. Решта – 3,7% – імпортний продукт.
Також повідомляється, що за рік споживання м’яса в Україні зросло на 10,3%.
Схожа ситуація із вподобаннями українців під час купівлі м’ясних продуктів. За згаданий період жителі країни придбали у роздріб м’ясних продуктів на 19,5 млрд грн. Продажі м’ясних продуктів українського виробництва склали 18,3 млрд грн, іноземного – 1,2 млрд грн.
Також повідомляється, що за рік споживання м’ясних продуктів в Україні зросло на 8,7%.
Фото з відкритих джерел