Великодній майстер-клас для дітей сиріт відбувся у Тернополі (фото)

Понад 50 дітей з інтернатних закладів Тернопільської області зібрали під одним дахом у приміщенні благодійного фонду «Карітас» для того, щоб привити любов до українських звичаїв та обрядів на передодні Великодня. Ініціатором заходу є БФ «Майбутнє сиріт».

Андрій Назаренко, голова благодійного фонду розповідає:

- Наш фонд створений випускниками інтернатів, відповідно всі ініціативи та проекти,що від нас надходять зумовлені побажаннями дітей - що вони бажають, те ми стараємось робити. А сьогоднішнє свято – «Великодня майстерня» у нашому місті вперше, адже попередні роки ми з волонтерами завжди їздили у ті заклади, де перебувають дітки. На щастя, кількість дітей-сиріт у області зменшується, і відповідно, тепер у нас є змога зібрати їх усіх тут.

Цього року волонтери взяли на себе таку відповідальність, привезли діток до Тернополя, але в процесі роботи, всі між собою познайомилися та об’єдналися.

- Мені дуже подобається малювати писанки, - розповідає Аня, вихованка одного з інтернатів. - Я раніше пробувала, але зараз виходить краще.

Наймолодші вихованці плели квіти з бісеру, а також робили листівки до Великодня. Проте, кожен обирав окремо до якого з 10-ти гуртків хоче приєднатися.

По закінченню заняття для діток провели конкурс і частували солодощами.

«Великодню майстерню» благодійний фонд спільно з волонтерами облаштували своїми силами, адже за словами керівника фонду місто не підтримало такої ініціативи, ніхто не відгукнувся, не сприяв проведенню заходу, не допоміг пожертвами.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора